ekonomi:Lajme
Postuar më: 25 Shkurt 2013 / 21:07

Analiza laboratorike edhe për qumështin vendor

Analiza laboratorike edhe për qumështin vendor
0

Substanca kancerogjene aflatoksinë dyshohet të ketë qenë e pranishme në disa lloje të qumështit të importuar nga vendet e rajonit, të cilat janë larguar nga tregu.

Aflatoksina është substancë myko-toksike natyrore, e formuar nga kërpudha të caktuara në zinxhirin ushqimor të kafshëve. Formohet në periudhën e korrjeve ose pas korrjeve, nga thatësia, si dhe tek ushqimi i kafshëve, i cili qëndron për një kohë të gjatë në ambiente të mbyllura, raporton Koha.

Aflatoksina është substancë kancerogjene që sulmon mëlçinë, dhe prania e sasisë së kësaj substance në ushqim, është e rregulluar me ligj. /Telegrafi/

 


0 komente
Lajmet e fundit nga TEB Banka