ekonomi:Lajme
Postuar më: 10 Janar 2013 / 16:06

Greqi, papunësia më e lartë se mesatarja e Eurozonës

Greqi, papunësia më e lartë se mesatarja e Eurozonës
0

Pas 6 vitesh të recesion, numri i të papunëve në Greqi është 2 herë më shumë sesa mesatarja e Eurozonës. Ndërsa niveli i papunësisë tek të rinjtë, nën moshën 24 vjeç, arriti një rekord të ri prej 56.6 për qind. Në muajin tetor, 1.34 milionë grekë ishin të papunë.
Krahasuar me të njëjtin muaj të vitit 2011, niveli i papunësisë është rritur me 38 për qind, bën të ditur instituti grek i statistikave, ELSTAT. Në shtator 36219 grekë humbën punën dhe në atë kohë niveli i papunësie ishte 26.2 për qind. /Telegrafi/


0 komente
Lajmet e fundit nga TEB Banka