ekonomi:Lajme
Postuar më: 10 Janar 2013 / 14:51

Inkasim rekord i të hyrave nga tatimi në pronë

Inkasim rekord i të hyrave nga tatimi në pronë
0

"Mund të themi se është rritje rekorde. Mbi 1.2 milion euro janë inkasuar, që do të thotë 10 për qind më shumë se në vitin 2011. Sipas kësaj rezulton se për 3.8 për qind është tejkaluar edhe plani i tatimit. Si drejtori jemi të kënaqur, ndërsa mund të vlerësoj me këtë rast se Ferizaj është ndër komunat më të mira sa i përket inkasimit të të hyrave, veçan tatimit në pronë" ,ka thënë Mustafë Grainca, drejtor për Ekonomi, Financa dhe Buxhet.

Ndonëse ende nuk ka ndonjë rangim zyrtar nga Departamenti i Tatimit në Pronë, zyrtarët kanë thënë se për këtë performancë, presin të fitojnë ndonjë grant stimulues, nga donatorët e ndryshëm, i cili do të ndihmonte në rritjen e planeve investuese.

Ndryshimet e ligjit mbi tatimin në pronë, gjatë këtij viti do të sjellë rritje të hyrave nga tatimi në pronë, nga shkaku se ka ardhur deri tek rritja e normës tatimore për objektet e banimit rezidencial e jorezidencial, nga 0.05 për qind në 0.15 për qind, rritje në kufij minimal e që i bie të jetë diku 66 për qind.

"Të gjitha analizat tona thonë se gjatë këtij viti do të mund të grumbullohen rreth 1.6 milion euro, apo mbi 300 mijë euro më shumë", ka deklaruar Grainca, raporton Kosovapress. /Telegrafi/


0 komente
Lajmet e fundit nga TEB Banka