ekonomi:Lajme
Postuar më: 25 Shkurt 2013 / 14:56

Prokuroria nis hetimet ndaj CEZ, abuzoi me miliona euro

Prokuroria nis hetimet ndaj CEZ, abuzoi me miliona euro
0

Sipas hetimeve të deritanishme, abuzimi ka ndodhur në dy drejtime: në dëm të qytetarëve dhe të organeve tatimore. Pasoja e parë e ardhur nga veprimet e kompanisë “CEZ” ka qenë mbifaturimi ndaj qytetarëve në mënyrë të qëllimshme dhe të përsëritur, ndërsa pasoja që i ka ardhur shtetit ka qenë deklarimi i pasaktë pranë organeve tatimore.

“Nga shqyrtimi i materialeve në dosje ka rezultuar se kompania ‘CEZ’, e cila filloi të administrohej zyrtarisht nga më 30 mars 2009, e ka nisur aktivitetin e saj me një numër të madh faturash të papaguara nga individët, bizneset dhe institucionet. Edhe pas vitit 2009, CEZ nuk ka arritur të likuidojë detyrimet që kishte gjetur, por në vazhdimësi ka krijuar detyrime të tjera që nuk janë paguar”, thanë burimet e Prokurorisë.

Sipas tyre, duke qenë se vlera e detyrimeve të papaguara ishte e konsiderueshme, në vitin 2010 CEZ nënshkroi një kontratë me një kompani të dytë, e cila u zotua të mblidhte detyrimet që qytetarët, bizneset dhe institucionet kishin krijuar me faturat e prapambetura të energjisë elektrike. Organi i akuzës beson se pikërisht këtu ka nisur abuzimi, që mund të shkojë deri në 3-4 milionë euro. /Telegrafi/


0 komente
Lajmet e fundit nga TEB Banka