ekonomi:Lajme
Postuar më: 18 Shkurt 2013 / 09:04

Protesta në 16 qytete të Spanjës

Protesta në 16 qytete të Spanjës
0

Mjekët, infermieret dhe punëtorët tjerë të kujdesit shëndetësor marshuan në Madrid dhe Barcelonë, shumica nga ta të veshur me mantela të bardhë.

Kujdesi shëndetësor dhe arsimi administrohen nga 17 rajonet gjysmë-autonome të Spanjës.

Disa rajone të zhytura në borxhe, si Madridi, kanë njoftuar privatizimin e pjesshëm të disa shërbimeve mjekësore.

Qeveria e kryeministrit Mariano Rajoy ka shkurtuar shpenzimet shëndetësore për shtatë miliardë euro në vit, si pjesë e një fushate për të ruajtur rreth 150 miliardë euro deri në 2014. /Telegrafi/


0 komente
Lajmet e fundit nga TEB Banka