ekonomi:Lajme
Postuar më: 30 Janar 2013 / 16:38

SHBA, bie ekonomia

SHBA, bie ekonomia
0

Të dhënat janë veçanërisht befasuese pas rritjes së fortë të regjistruar në tremujorin korrik-shtator, kur u regjistrua një rritje prej 3.1 për qind. Rendimenti i ekonomisë në periudhën tetor-dhjetor duket se është dëmtuar nga debati për buxhetin, masat shtrënguese të paralajmëruara dhe hyrja në fuqi e rritjes së taksave që nga data 1 janar.

Sipas ekspertëve, shumë kompani reduktuan investimet e tyre drejt fundit të 2012-s, duke u përgatitur për barrën fiskale shtesë që do të përballojnë që prej fillimit të vitit aktual.

Ndërkohë, presidenti Barack Obama dhe Kongresi pritet të përballet sërish në javët në vazhdim, në lidhje me mënyrën e përballimit të borxhit kombëtar.

Thesari amerikan i shtetit po i afrohet kufirit të borxhit prej 16.4 trilionë dollarëve dhe do t’i nevojitet aprovimi i Kongresit, për të huazuar shuma të reja, në mënyrë që shteti të jetë në gjendje të vazhdojë të paguajë detyrimet e tij.

Në një situatë të tillë, spekulohet se kompanitë e vlerësimeve financiare mund të jenë pranë zhvlerësimit të ekonomisë amerikane, e cila për momentin qëndron në nivelin më të lartë, AAA sipas “Standart & Poor”. /Telegrafi/


0 komente
Lajmet e fundit nga TEB Banka